Monday, April 15, 2013

My Life - Part 3

Tahun baru 2013. Bermulalah episod baru dalam hidup aku. Segalanya baru. Tahun baru, keluarga baru, kerja baru, rumah baru, kereta baru, dan segalanya serba baru. Alhamdulillah, syukur Allah kurniakan rezeki yang melimpah ruah ke dalam hidup aku. Sekadar membuat perkongsian kepada semua supaya boleh dijadikan iktibar.

Bila kita dah senang, i mean kita boleh hidup selesa, jangan sekali2 kita lupakan apa yang menyebabkan kita senang. Samada sokongan keluarga? Kawan2? Jiran2? Haa..yg itu kena tanya diri masing-masing. Muhasabah diri balik. Jangan sampai jadi 'kacang lupakan kulit' plak. Apa yang kita ada pada hari ni adalah kurniaan Tuhan semata2. So, jangan kita sombong, angkuh, atau meninggi diri.

Setakat hari ni, hidup agak okay sikit la. Pi dan balik keja on time. No more overtime okeyhh (kecuali aku outstation la). Kalau keja bank dulu, sabtu ahad kadang2 keja. Bukan kadang2 la, selalu! Sekarang sabtu ahad pun tak lekat kt umah gak. Bukan keja, tapi aku pi jalan2, shopping, tengok wayang. Ada jugak la aktiviti berfaedah (habiskan duit tu berfaedah ka???hahaha). Okay la tu daripada nak kena mengadap keja ja. Stress aku!! Kalau dok umah pun boring gak. Kt umah aku tak pasang astro lagi. Asyik2 tgk tv3, tv9, tv alhijrah. Tu ja channel yg clear. Yang lain semua hampesss. Kadang2 aku layan ja Running Man dalam external hard disk dengan bini aku. Bergelak la kami dua orang. Aku tengok hang, hang tengok aku..hahahah!!

Semua kt atas BARU. Lepas ni nak tunggu 'orang baru' plak. Ok bai

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...